Nieuws

Lees hier het laatste nieuws rondom de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022.

Zaanse Stemwijzer online

Gepubliceerd op 10 februari 2022

Op 14, 15 en 16 maart as. kun je stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente een stemwijzer laten maken.

De Zaanse Stemwijzer bestaat uit 30 stellingen. Het werkt heel eenvoudig. U reageert op de 30 stellingen met eens, oneens of geen van beide. In de stemwijzer staan stellingen die bijvoorbeeld gaan over duurzame energie, woningnood en veiligheid.

Zaanse partijen hebben toelichtingen gegeven op hun standpunten. Zo kunt u makkelijk zien wat zij van een bepaald thema vinden. Wanneer in de uitslag het verschil minder dan 5% is, van de hoogst scorende partijen, kunt u nog  extra stellingen beantwoorden voor een nog betere vergelijking.

Input lokale partijen
Alle politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, konden invloed uitoefenen op de stellingen uit de Zaanse Stemwijzer. Vooral stellingen waarover partijen duidelijk van mening verschillen, vindt u in de Zaanse Stemwijzer. Geprobeerd is om de stellingen zo duidelijk en objectief mogelijk te maken. Ook is veel aandacht besteed aan het gebruik van zo eenvoudig mogelijk Nederlands.

Meer informatie vindt u op zaanstad.stemwijzer.nl

Meer nieuws

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl